April 27, 2018

Apa itu PRU LINK ONE & Prudential BSN Takaful

Apa itu Pru Link One dan Prudential BSN Takaful? Ianya lebih dikenali sebagai medical card di kalangan orang ramai. Umum tahu bahawa medical card pada masa kini teramatlah penting, bukan sahaja kepada golongan berpendapatan tinggi tapi juga ianya sekarang boleh dimiliki oleh semua peringkat umur dari bayi, pelajar dan juga orang dewasa.


Tapi sehingga kini masih ada orang cakap beli Insurance/Takaful untuk diri sendiri tu RUGI. Tapi rasa UNTUNG  bila beli harta benda yang mahal-mahal. Betul ke?


Salah satu yang kita tak boleh kawal ialah RISIKO. Contoh Encik Ali memandu keretanya dengan penuh berhati-hati dan ikut peraturan jalan raya yang ditetapkan untuk mengelakkan terjadinya kemalangan, tetapi malang tidak berbau. Akhirnya kena langgar dengan kenderaan lain. Nasib baik beliau ada membeli insurance kereta. Tapi itu insurance kereta.


Insurance/Takaful boleh kawal risiko rugi wang akibat mati/penyakit/sakit/bil hospital. Tetapi kalau nak elakkan terjadinya semuanya perkara itu, Insurance/Takaful memang tak boleh buat ya :)


Kita sebagai pembeli/pemilik adalah ASET sebenar. Sebab adanya kita sihat dan mampu pergi mencari duit, baru ada rumah, kereta dan bermacam harta lagi. Kalau kita sakit, takkan harta benda kita yang akan keluar bekerja dan menjaga kita. Ini kerana kita tak akan dapat keluar bekerja untuk suatu tempoh sekiranya kita diserang penyakit.


Jadi rugi, ke kalau invest pada diri sendiri hanya RM 150 sebulan?
Harga premium mengikut umur dan pekerjaan seseorang, boleh terus direct whatsapp atau call Ms Zuliana (011-19099046) untuk quotation.


xoxo

No comments:

Post a Comment