K-Drama: Modern Farmer

Modern Farmer everyone.. since My Lovable Girl pun dah tamat, now I'm totally addicted to this drama.. hehe reason I watch this drama is bcos I really love Hongki you know.. comel sangat tengok dia ni.. and his character dalam drama ni kind of remind me to Jeremy (his role in He's Beautiful alongside Jang Keun Suk, Park Shin Hye and CN Blue Yonghwa)



This drama is about 4 dudes yang nak kejar impian dorang untuk keluarkan album.. actually 7 yrs ago, they were in a band called EXO (Excellent Soul) yang hampir nak debut apabila Kang Hyuk (Park Min Woo) bergaduh dengan CEO dorang.. Selama 7 tahun tu dorang langsung tak pernah keep in contact with Kang Hyuk sebab kerana dia dorang semua tak dapat nak debut.. in that 7 years tu, dorang masing-masing dah ada kehidupan.. Ki Joon (Kwak Dong Yeon) tengah prepare nak ambil exam, Han Cheol (Lee Si-eon) pula tengah buat intern & he was diagnosed to have cancer tapi rahsiakan dari semua orang while Kang Hyuk (Park Min Woo) ni pula main-main kat hospital ayah dia (watak dia ni anak orang kaya) and only Min Ki (Lee Hongki) je yang still remain the same, chasing his dream to be a rock singer..


Until this one day, nenek Min Ki ada tinggalkan wasiat untuk Minki (tanah berapa ekar tak ingat) so Min Ki pun contact balik Ki Joon & Han Cheol and discuss bout his idea to grow cabbage & make an album.. this time he's planning to do it without Kang Hyuk, until both Kang Hyuk & Han Chul accidentally meet at a hospital & force Han Cheol to tell where he's going.. and eventually all of them become best friends again like before although they went through so many funny incidents from the moment they step their foot at the village..





Tengok dorang shoot drama ni macam best je sebab acting dorang semua seems like freely and tak ada nak cover cover sangat.. dari awal tengok pun ni asyik nak gelak-gelak je..



Soo Yun aka Mina AOA.. her role, I pun tak sure apa role dia ni sebenarnya.. spy ke, nice girl ke or bad girl ke? Yang paling kelakarnya, incident Han Cheol tengah "melabur" haha boleh plak dia menyorok kat celah-celah semak tu.. lololz malas nak cerita banyak, nanti korang tengok sendiri la ya.. macam biasa kalau nak fast forward ep go to -> www.gooddrama.net


xoxo