March 25, 2017

Movie: The Autopsy of Jane Doe + Vengeance: A Love Story

THE AUTOPSY OF JANE DOE - movie ni belum release kt Malaysia lagi and I'm not sure if it'll be release here. aku tengok movie ni tahun lepas in December tapi lupa nak share kt blog hehe movie ni pasal dua beranak, father and son satu hari ni terima mayat jane doe yang polis kebetulan jumpa di bawah rumah masa tengah siasat kes. 


masa tengah nak post mortem tu diorang terkejut sebab pada skin jane doe tu macam ada tulis satu mantera, makin lama makin banyak mantera yang diorang jumpa and bila diorang buat research apparently itu bukan mantera biasa. rupanya jane doe tu dah beratus tahun mati tapi rupa still elok nampak macam baru. and semakin diorg nak siasat apa sebenarnya jadi kt jane doe tu lagi teruk diorang kena kacau..


diorang ni ada satu belief yang bila orang mati ni kena ikat loceng kt kaki diorg so kalau loceng tu berbunyi lagi probably roh tu masih ada, and scene paling seram sekali is when masa diorang tengah menyorok tu tetiba bunyi pulak loceng tu. and what happens next, sila cari dvd ok ;)


VENGEANCE: A LOVE STORY - Nicholas Cage movie dia semua box office. giler lah kalau tak tengok kan. tapi dalam movie ni nampak yang nick cage ni dah tua and sedikit buncit hehehe dalam movie ni, once again aku lupa name nick dalam movie ni apa -.-


nick ni detective tapi dia ni askar pencen. one night, a single mom named marina and her daughter baru balik dari barbecue was assault by a group of men and martina was gang raped. her daughter, betty witnessed everything. ko bayangkan budak aged 12 tengok mak dia kena macam tu. so of course la automatically betty jadi saksi dalam kes ni.


tapi 4 evil men tu hired the best lawyer and pusing cerita cakap martina ni bukan mak yang baik sebab bawak anak pergi party kt rumah boyfriend, balik tengah malam and sengaja bawak betty ikut jalan short cut balik rumah. and they are about to lost the case. nick ni tak puas hati sebab dia macam suka jugaklah kt martina ni, diorang pernah jumpa sekali kt bar and maybe sebab dia pun kesian kt betty ni, so he decides to take the action by himself and he starts to kill one of the men. WHEN THE SYSTEM FAILS, JUSTICE GETS PERSONAL.


xoxo





33 comments:

  1. Alaaa...citer macam ni buat akak sentap nanti sue sakit hati tgok mak dia kena geng raped..

    ReplyDelete
  2. Tengok macam best I tak tengok lagi movie ni.. nanti. I tengok la.. macam menarikkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua2 menarik tp better tgk movie nic cage ni dulu

      Delete
  3. Saya bukan peminat wayang mat seller, klu Korean OK juga

    ReplyDelete
  4. Yes kita suka movie macam ni ada seram-seram dan juga mentera tu bila nak tayang kat Malaysia ni heheh tak sabar nak tonton...

    ReplyDelete
    Replies
    1. la ye ke haha rasanya cerita jane doe tu tak masuk malaysia. jarang movie british masuk malaysia kecuali harry potter XD

      Delete
  5. I watched the trailer, looks interesting, looking forward to this movie.

    ReplyDelete
  6. Memang suka menonton movie. Bolehlah download cerita ni pulak. Baca sinopsis cam menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua2 menarik sis. esp movie nic cage tu, sedih betul tgk mak budak tu. terus emosi

      Delete
  7. Kak pun suka tengok cite mcm ni..bestkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tgk movie yg flat je nnt lama2 bosan jugak hehe

      Delete
  8. Tak tgk lagi movie ni. Pasni kena tgk la tgk sendiri baru tau 不不不

    ReplyDelete
  9. Kinah kalau layan movie macam ni memang tak pandang lain dah. Best betul dua movie ni. Bila nak tayang kat tv entahla hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sis beli dvd je. nak tunggu keluar astro pun lambat jugak sometimes

      Delete
  10. best eh movie ni....bolehla tengok nanti...baca sinopsis macam best...tq ye sharing....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ya blogwalking :) will visit your blog soon asap. nak blogwalking tp this week tgh busy giler kt office huuu

      Delete
  11. baru dengar skit dah seram. kalau tengok xtau lah kan. seram habis ni. kena ada teman bila tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul seram sgt2 esp bila scene bunyi loceng tu. hantu tak nampak pun tapi tegak jugaklah bulu roma

      Delete
  12. Dah tengok trailer dengan dia punya iklan sikit2 kat youtube. Tapi tak ada kesempatan nak tonton. Depa kata cerita ni best. Rasanya tak keluar kat Malaysia sebab ada adegan yg mungkin agak kejam sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah tak masuk malaysia. actually banyak movie yang best tapi maybe sebab nak tunggu query banyak sgt kot. jane doe kalau tak silap release dvd je

      Delete
  13. Macam best je cerita ni. Kalau ada kesempatan boleh godek-godek online cari movie ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tgk waktu weekend malam2.. baru feel

      Delete
  14. Like so seram lah movie ini. Tapi jalan cerita syiok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tengok movie ni. memang the best yang i tengok setakat ni

      Delete
  15. macam seramje jane doe ni.kalau nak tengok kena ajak org teman ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul. kena ajak member kalau nak tengok jane doe

      Delete
  16. macam seramje jane doe ni.kalau nak tengok kena ajak org teman ni

    ReplyDelete
  17. Gila seram... ada juga kepercayaan orang cina, mayat diikat lonceng pada kakinya...

    Sebab hantu cina kan suka lompat2... so bila melompat.. dengar la bunyi loncengnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. i think setiap bangsa ada kepercayaan masing-masing cuma mungkin berubah ikut era je kan. tapi serious memang giler seram. bayangkan hantu tak nampak tapi dia punya feel seram tu memang best la. layak dapat award the best horro movie ni.

      Delete