Movie: The Autopsy of Jane Doe + Vengeance: A Love Story

THE AUTOPSY OF JANE DOE - movie ni belum release kt Malaysia lagi and I'm not sure if it'll be release here. aku tengok movie ni tahun lepas in December tapi lupa nak share kt blog hehe movie ni pasal dua beranak, father and son satu hari ni terima mayat jane doe yang polis kebetulan jumpa di bawah rumah masa tengah siasat kes. 


masa tengah nak post mortem tu diorang terkejut sebab pada skin jane doe tu macam ada tulis satu mantera, makin lama makin banyak mantera yang diorang jumpa and bila diorang buat research apparently itu bukan mantera biasa. rupanya jane doe tu dah beratus tahun mati tapi rupa still elok nampak macam baru. and semakin diorg nak siasat apa sebenarnya jadi kt jane doe tu lagi teruk diorang kena kacau..


diorang ni ada satu belief yang bila orang mati ni kena ikat loceng kt kaki diorg so kalau loceng tu berbunyi lagi probably roh tu masih ada, and scene paling seram sekali is when masa diorang tengah menyorok tu tetiba bunyi pulak loceng tu. and what happens next, sila cari dvd ok ;)


VENGEANCE: A LOVE STORY - Nicholas Cage movie dia semua box office. giler lah kalau tak tengok kan. tapi dalam movie ni nampak yang nick cage ni dah tua and sedikit buncit hehehe dalam movie ni, once again aku lupa name nick dalam movie ni apa -.-


nick ni detective tapi dia ni askar pencen. one night, a single mom named marina and her daughter baru balik dari barbecue was assault by a group of men and martina was gang raped. her daughter, betty witnessed everything. ko bayangkan budak aged 12 tengok mak dia kena macam tu. so of course la automatically betty jadi saksi dalam kes ni.


tapi 4 evil men tu hired the best lawyer and pusing cerita cakap martina ni bukan mak yang baik sebab bawak anak pergi party kt rumah boyfriend, balik tengah malam and sengaja bawak betty ikut jalan short cut balik rumah. and they are about to lost the case. nick ni tak puas hati sebab dia macam suka jugaklah kt martina ni, diorang pernah jumpa sekali kt bar and maybe sebab dia pun kesian kt betty ni, so he decides to take the action by himself and he starts to kill one of the men. WHEN THE SYSTEM FAILS, JUSTICE GETS PERSONAL.


xoxo