October 27, 2017

Netflix & Sandcastle

join jugak Netflix after having so much thought and so on. semua sebab hari tu aku demam and tak tahu nak tengok cerita apa, nak tengok astro banyak sangat cerita yang dah ulang so subscribe to Netflix is my last option.. tapi bila dah join tu jadi rambang matalah pulak. dah macam orang shopping sebab too many movies yang ada, from old to the latest.


and the fee is 0 for the 1st month bcos it'll be consider as trial but after that it'll charge you around MYR42 per month. kalau tak nak kena charge takpe, bcos they'll give you reminder before payment tu start so you still have time to cancel your subscription ok :)


13 Reasons Why tu macam best, masa series tu baru release banyak jugak la tweets yang cakap series ni memang, cuma series ni cerita in high school (memang bukan taste aku la kan) Riverdale hurm actor serious memang handsome handsome macho belaka but the circle is in high school jugak so reject jugak la dari list aku..


SANDCASTLE - sebab tengok hero tu macam kenal je kan hehe rupanya Nicholas Hoult, yang berlakon jadi beast kt X-Men.. movie ni a bit slow la jugak sebab it's not about a war but about a team who supply water to the people. everyday they'll delivery a tank of water to the people in town until one day they found the source of the water & plan to fix. 


so diorg pun kumpulkan orang kampung, first no one wanted to help em until ada sorang cikgu sekolah ni cari Hoult, so diorg and the team cikgu sekolah tu sama-sama repair tangki air yang dah rosak kena bom tu tapi ada orang tak suka sebab yelah they have this mindset American is bad people sebab datang tempat diorg etc..


one of the cikgu sekolah team tu mati kena bakar, so diorg pergi cari the killer dan tangkap diorg. they thought everything is ok now and still teruskan mission diorg nak repair tangki air tu. but no one knows of the man from the school team has a suicide mission, masa diorg tengah lunch, that man secretly walk to a building and then bang! suicide mission.


since mission diorg nak supply water to the people is a failure, they were asked by their superior to go back and wait for the next mission eventhough Hoult doesn't want to go back cps he thinks his mission is still not over yet..


xoxo


I don't know why but I do have a soft spot with a British lad, they have this striking blue eyes that can melt you immediately and not to forget their hurm sexy slang as well *blushing*

24 comments:

  1. rm42/mth kalau dapat movie yang baru2..okla kan drp dok ulang2 tayang citer lama haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tau takpe. nak ttgk astro pun, balik2 cerita yg sama je

      Delete
    2. yg ada masa byk dok depan tv, berbaloi kot kan..kalau dok depan tv, then tertidur, rugi je subs netflix, mcm JMR haha

      Delete
  2. wow, I memang ada netflix, nak kena tonton drama siri ni, hero dia pun hensem kot

    ReplyDelete
  3. Netflix memang best! Dulu selalu tumpang tengok kat member punya akaun. Sekarang dah jarang tengok. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah. dulu rajin giler tgk movie, yg kt pirates web pun layan jugak but now asyik busy je.. *sigh

      Delete
  4. Ramai juga yg dah subscribe netflix ni sebab byk movie yg ada dkt situ kan. Kalau ana pun bila ada movie cerita on high school circle ana tak berapa minat. Faktor usia maybe. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kak ana.. tetiba ririey terasa macam dah tua pulak hahaha

      Delete
  5. Tak ada netflix. Tapi ramai yang pakai netflix kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah sebab banyak cerita yg best.. hindustan pun ada sampailah rancangan akasia yg ktv3 tu

      Delete
  6. Replies
    1. kena bagi no debit card or cc. nanti every month dia potong dari situ je

      Delete
  7. Hahaha. You biased rupanya - tengok sebab melting ye. Haha.
    Thanks for the review and will check out SandCastle

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha takde niat pun nak biased tapi dah tersuka

      Delete
  8. siapa kaki movie...rugi tak subscribe netflix. banyak movie yang best-best !!

    ReplyDelete
  9. Nasib baik saya ni bukan peminat tengok movie sangat. Paling koman pun tenogk TV. Tu pun boleh kira dengan jari berapa jam saya tengok seminggu

    ReplyDelete
  10. Kita ada penonton setia Netflix heheheh banyak dah movie dan drama kita tengok wakakakakkaka

    ReplyDelete
  11. I am more of k drama fan so I subscribe to Viu... but will consider this too

    ReplyDelete
  12. Berbaloinya bayaran dengan dapat tengok movie pilihan.

    ReplyDelete
  13. Netflix has many nice international movies. And they offer trial pack for 1st timer.

    ReplyDelete
  14. Sb minat gan korean drama..trus beli movie box sb semua ada dalam tu..yg penting ada VIU n drama3s..yg lain x kisah..hehehe

    ReplyDelete
  15. Mak kita berbelah bhgi nk subs ke tak netflix ni..xpa..nnt nk hbaq kt dia try dlu yg free..kalau xmau nnt jgn la ni utk byaq kan

    ReplyDelete