The Kissing Booth & VIP

THE KISSING BOOTH bukan selalu aku nak tengok tapi time ni aku tengah demam, takde movie apa yang best so aku pun end up tengok movie. so movie ni pasal dua orang best friend, Ellie dan Lee. diorg ni dah memang dari kecik rapat sangat and guess what they make a bff rules lol no dating with your best friend sibling ooopps Lee ada seorang abang ni handsome sangat, Noah.. senior kt sekolah diorg. 


at first Noah selalu protect Ellie as a sister but later on, rumors going around yang Noah tell every boy kt sekolah jangan ajak Ellie pergi dating. Hello? No wonder Ellie hairan kenapa takde siapa yang pernah ajak dia pergi dating til this one day, a guy yang ajak Ellie pergi dating tak muncul masa hari yang dijanjikan. apparently he was beaten by Noah.. hurm so one day sekolah diorang ada buat liek charity event, Lee and Ellie chose to make a kissing booth, you just have to pay a dollar i guess. and Ellie end up kissing with Noah. so what happened when they started dating? ooopps that's their no.1 rules. NO DATING YOUR BEST FRIEND SIBLING!


P/S: Noah and Ellie is a couple in real life ❤


V.I.P. Kim Gwang Il (Lee Jong Suk) is the most wanted murderer, dari FBI, North Korea dan South Korea pun nakkan dia ni. masa di North Korea, nobody berani sentuh Gwang Il ni walaupun diorg tahu yang dia ni memang jahat giler, dia akan seksa dulu perempuan tu sebelum bunuh dia, tapi sebab bapak Gwang Il ni is somebody, dia rasa yang diri dia ni kebal.


team prosecutor ni pulak usaha nak selamatkan Gwang Il dari kena tangkap dengan polis sampai diorg sendiri sanggup cipta evidence, tapi kenapa diorg buat macam tu? apa sebabnya? dan kenapa pulak pihak FBI nakkan si Gwang Il ni? Apa yang ada pada dia..?


muka handsome boleh buat perempuan cair sekelip mata je, so what do you guys think when he's playing the role of a murderer?


xoxo