October 11, 2014

Day 2: bukan senang nak jadi fangirl



Day 2 topic is bukan senang nak jadi fangirl.. aaaaaaaaahhhhhhhh jangan nak menipu sangat cakap korang semua tak ada feeling cam ni waktu mudo-mudo dulu... oooooppppssssss believe it or not, itu semua memang ada dalam mindset you all kan.. and of course "idk" tu refer to family.. what to tell them, should lie or just tell the truth..


To me la kan, it's better to just tell the truth that you're actually going to a concert or fan meeting.. buat apa nak tipukan, parents zaman sekarang semua hi-tech belaka.. korang tipu or cover line cemana pun, facebook ada what... stalk je anak kat situ tau la mana dorang pergi buat apa..


Lagi-lagi kalau yang suka pakai foursquare.. foursquare sekarang dah tukar nama kan? tak ingat apa sebab dah tak guna apps tu lagi hehe bukan sebab takut my parents stalk ke apa, fyi my parents are very open minded, if I'm going to a concert or fan meeting.. yes I'm gonna tell them that :)


What's in a fangirl mind?

  • I'd rather to have a fan meeting then attending a concert where I can only see em like an ant.
  • Being at a concert yes it was fun cos I can finally see my idol but going to a fan meeting, the moments are more precious than at a concert.
  • It's like a dream come true when I see em performing on stage^^ I don't care if people say what's the point of spending money on people don't know you exist.
  • Sorry but you just don't understand a fangirl mind & heart.


And jangan tipu, lepas balik dari showcase tu mesti korang ada yang tersenyum sorang-sorang kan, bukan sehari dua tu je, sometimes sampai berminggu-minggu.. betul tak? hehe feeling kita semua sama je but I don't know how fanboy handling this.. tak pernah plak I share benda-benda macam ni dengan fanboy.. -.- 


Yang I tahulah the way fanboy handling is by upload video or pics in SNS, kalau fangirl plak, dorang lebih suka story mory benda yang sama, sampai satu tahap tak tahu dah berapa kali cerita & dengan siapa.. eh kejap.. ini macam aku je >.< hahahahaha


throwback 2011.10.07

throwback April 2013 (won VIP pass from UMM)

throwback 2014.04.30


Those girls are friends that I made during the concert and fan meeting.. yang bestnya walaupun tak kenal tapi bila sekali jumpa je dah boleh terus masuk.. pot pet pot pet entah apa benda excited sangat pun tak tahu lololz 


I know there's one thing that a fangirl always do when they found out their idol is coming for a tour or showcase.. the very first thing they're gonna do is get into a group/community, post a question asking anyone from melaka, johor bla bla bla etc.. nanti boleh pergi sesama eh..


At this point, tahap kepercayaan tu melambung tinggi, terus tak ingat masa kecik-kecik parents selalu cakap jangan keluar dengan orang kita tak kenal, kita tak tahu dorang cemana.. betul tak betul tak? 


That's why la I cakap bukan senang nak jadi fangirl, bak kata adik-adik teentop swibjianha.. neon eottae... hehehe ok amigos, thank you sebab sudi luangkan masa to read my silly blog.. ^^


xoxo