September 9, 2016

K-Drama: Scarlet Heart:Ryeo

siapa yang ada tengok scarlet heart:ryeo sila angkat tangan? so many handsome prince kan. even i sendiri pun wah bestnya citer ni hahaha sampai tak sempat nak tunggu drama ni half complete. drama ni lebih kurang macam drama splash splash love, actress tu pergi balik ke masa lampau di zaman joseon


dalam drama ni IU pegang watak as a modern city girl yang baru putus cinta. masa dia tengah sedih-sedih tu tu ada sorang budak ni nak lemas so dia pergi selamatkan. and then entah macam mana masa dia keluar dari air tu, dia dah ada kt zaman goryeo. dahlah tu, bukan kt sebarang kolam. but in royal lake. time tu seven princes ni tengah mandi. memang kecoh la time tu. paling kecoh sekali baekhyun sebab dia yang jumpa iu dulu


iu pun macam blur kenapa orang asyik panggil dia lady hae soo, rupanya dia masuk ke dalam badan orang lain. entah la aku pun tak macam mana nak cakap. to make it short, hae soo mula jatuh hati kt suami cousin dia, but at the same time wang eun pun suka kt dia walaupun diorang selalu bergaduh, ha ni yang best.. 4th prince wang so pun macam suka kt dia jugak. tapi diorg ni macam tak ngam dari mula. wang so asyik cakap nak bunuh dia je, korang tengok tahulah kenapa. tapi macam kesian kt wang so sebab mak dia sendiri tak suka kt dia.


aku taklah suka sangat dengan exo tapi this song is one of my fave after ioi "i love you, i remember you" actually drama ni was adapt from the chinese version bubu jingxin.


wang jung, wang eun & wang won. these trio princes tersangatlah funny. rasa macam diorg buat movie ni jadi alive. baekhyun alahai dah la kecik comel je, tak macam 10th prince pun. time dia bergaduh dengan hae soo, tetiba je aku rasa lagi best kalau writer tu bagi diorg je yang jadi couple. even hae soo pun panggil dia "that small, little prince" *emoticon ketawa sambil nangis*


wang jung ni plak troublemaker, maknae kepada wang yo & wang so since they're from the same mother. wang eun aku tak tahu tapi dia ni berlagak pandai lepas tu hyungnim what's this lol


no matter how hard i ship hae soo & wang eun, writer dah set diorg berdua ni yang jadi couple but i'm still curious what's going to happen their love triangle, hae soo, wang wook & wang so? haa kenapalah aku follow cerita ni dari awal sangat! >.<


xoxo