Movie: Friend Request & Ouija "Origin Of Evil" + The Living & The Dead

makin handsome our prince narnia. movie dia sekarang pun semua jenis thriller, romance drama "the royals", dalam movie ni william moseley played a role as Tyler, Laura's boyfriend. Laura ni macam hot stuff kt college and ada this weird girl, Marina nak add Laura di facebook and of course Laura being nice kan accept her friend request, but she became obsess sampai apa Laura buat semua dia nak tahu, Marina nak celebrate birthday Laura tapi Tyler ni pulak dah ada surprise untuk Laura.


bila si Marina tu tengok updates kt facebook, dia pergi stalk Laura kt restaurant tu and Laura ni jadi takut la, terus unfriend Marina ni kt facebook, but then sorang-sorang kawan dia mati. Marina ni tak boleh terima hakikat Laura tak nak kawan dengan dia lagi, macam budak kecik pulak aku rasa. dia rasa sedih sangat sampai bunuh diri. rupanya bila Marina tu bunuh diri dia ada casting spell kt diorg semua. tapi paling kesian kt Tyler, dia dah selamat dah nak pergi cari laura tapi Kobe pulak tikam Tyler dari belakang. and at the end of the movie, Laura became alone just like Marina.



OUIJA TAK BEST!


THE LIVING & THE DEAD... so far this is the best British soap yang aku pernah tengok. dari awal episode sampai habis, aku tertanya kenapa tetiba ada modern era pulak dalam vision Nathan. ah btw ada rasa macam pernah tengok tak Nathan kat mana-mana? rupa-rupanya Nathan Appleby and Merlin ni orang yang sama hahaha


Nathan ni psychology doctor & his wife Charlotte is a photographer, diorang balik kampung sebab mak Nathan sakit but since mak dia mati, macam-macam benda pelik berlaku. Nathan ternampak roh anak dia yang dah mati, and then ada sorang perempuan ni pegang iPad. drama ni bertindih dengan zaman moden. perempuan yang dia nampak pegang iPad tu acutally his great great great grandchildren, tengah siasat apa actually yang berlaku kt family Nathan ni, sebab dia pun asyik nampak roh Gabrielle


dalam tempoh Nathan rasa something is wrong dengan dia sebab asyik nampak roh semua tu, benda yang sama pun berlaku jugak kt cicit dia tu. a bit confusing jugak mula-mula tu tapi lepas tu jadi macam tertanya je, tu yang buat aku teruskan jugak tengok drama ni.


tapi yang disappointing tu, BBC tak nak buat season 2, alasan diorg schedule dah penuh, banyak lagi drama lain yang diorang nak kena airing humph boleh pulak lepas ending macam tu, diorang cakap tak nak buat season two. aku rasa wajib buat season two. ending drama ni, Nathan dah boleh mula terima hakikat anak dia Gabriel dah mati and everything happened bukan semua salah dia. lepas setahun, dia pun dah ada anak dengan Charlotte. 


then one night ni masa dia tengah tidur, dia terdengar bunyi bising kt bawah, bila dia turun tengok lampu semua menyala tapi suasana dah berubah modern sikit. a group of people tengah main Ouija. and then diorang cakap kt Nathan "welcome to the land of living. we want to know why did you killed your wife?" THE END.


xoxo