A Christmas Prince

Oh yes it's Christmas festive and as always it's time for a sweet fairy tale syory. And yes I have always love Christmas movie. Ooopps sorry terguna bahasa rojak. Dah jadi habit pulak πŸ˜… tadi aku baru je tengok new Christmas movie di Netflix. Macam biasalah aku kan selalu cair dengan mamat British ni. Tak tahulah kenapa, memang macam ni dari dulu lagi πŸ˜„


This movie is about Amber (Rose McIver)  diberi tugasan untuk buat satu cover mengenai seorang Prince Richard (Ben Lamb) yang penuh dengan scandal. Biasalah omputih kan, handsome and rich.. Always have women throw themselves bla bla bla


Hari yang sepatutnya press con tu diadakan, Prince Richard ni tak datang so terpaksalah cancel press con tu tapi Amber ni pulak tak nak balik dengan tangan kosong so dia curi-curi masuk ke dalam istana. Tapi pihak sana pulak dah salah faham ingatkan dia ni tutor kepada Princess Emily (adik Prince Richard). 


So Amber pun go with the flow je, asalkan dia dapat cover story. Masa nilah dia jumpa Richard, rupanya Richard nilah yang rampas teksi Amber masa kt airport. Masa ni serious dia berjambang macam gelandangan je. 


Esoknya Amber jumpa Richard tak lepas pandang sebab tetiba jadi handsome takde jambang hahaha masa nilah Amber start kenal siapa Richard yang sebenarnya. Semua cover story pasal Richard kaki perempuan semua tu tak betul. Suddenly Emily tahu siapa Amber ni tapi dia simpan rahsia tu dengan syarat Amber tulis cerita yang baik-baik pasal abang dia. Biasalah budak kan. 


Richard ni ada cousin, Simon yang nak rampas takhta and ex-girlfriend, Sophia yang giler spotlight. Richard tak nak jadi raja tapi Sophia ni force Richard naik takhta dan nak kahwin dengan dia. But at the same time, Richard and Amber dah start to have feeling towards each other.


So one day, Sophia geledah barang Amber dan dia jumpa satu document yang boleh menghalang Richard dari naik takhta. Dan Amber pun kantoi yang dia ni sebenarnya wartawan.


What happens next? Dapat ke Richard naik takhta? Dan macam mana hubungan dia dengan Amber lepas tu? Ini semua kena tengok sendiri. Kalau aku cerita sampai habis tak syoklah pulak kan ;)


xoxo