UNDERRATED di Korea tapi WANTED di overseas

December 01, 2017

Kemain lagi ayat "where are they now" tapi group yang aku nak share ni mostly underrated di Korea tapi famous kt oversea. One of em is Royal Pirates, tak tahulah nak cakap diorg ni category yang macam mana sebab diorg tubuhkan sendiri group ni and bernaung under LED Apple. Royal Pirates ni terdiri daripada 3 orang member Moon, James and Soo Yoon (pengganti kepada mendiang abang Moon).


Moon dengan James ni datang dari LA ke Korea dan bertemu dengan Soo Yoon kt sebuah club and diorg terus scout him as their drummer. And since then they have released many single Love Toxic, Drawing The Line, Run Away and paling latest single album is Hasta La Vista as a goodbye album to their fans.


Siapa yang peminat Royal Pirates mesti tahu yang James terpaksa leaving band lepas accident di restoran di LA yang menyebabkan dia tak boleh lagi bermain bass guitar. And Hasta La Vista album ni memang dalam perancangan dari sebelum James kelaur dari band, tapi lepas tertangguh atas beberapa sebab, baru tahun ni dapat di releasekan. Sempena dengan Soo Yoon, maknae diorg nak enlist. So cuma tinggal Moon je, James dah balik LA for further treatment.


Mpire and their fan club is called Muse. Ada 7 members Taehee, T.O., Lumin (ex-member F.Cruz), Haru, Red (Chinese member) and their maknae Jerry. In my pov diorg boleh pergi jauh tapi disebabkan the leader, Taehee kena enlist, group diorg dapat kurang project. So T.O went to Japan sebab dapat project dengan satu Japanese group kt sana. And now their leader dah balik, 2 orang lagi member kena enlist pulak, Lumin and Haru. So you guys tell me, bila diorg nak comeback macam ni?


Walaupun diorg ni underrated tapi fan service diorang memang terbaik. Pernah sekali satu incident kt Japan or Hawaii, photo group dibatalkan tapi diorg ni pergi jumpa Muse kt luar and photogroup by the sidewalk je.



MYNAME and their fan club is called Mygirl and Myboy. 5 members Gunwoon, Insoo, Seyoung, JunQ and Chaejin. Debut sekali dengan BTOB and VIXX but tak tahulah kenapa diorg ni lagi suka pergi Jepun dari Korea. And in the end, they are now one of the underrated group in Korea. Diorang ni anak murid pertama Fly To The Sky, Hwanhee and Brian.


And no wonder lah vocal diorg pun sama best macam Fly To The Sky. Kalau dengar semua lagu diorg Day By Day, Baby I'm Sorry, Just That Little Thing, high note memnag high gilerlah. Tapi aku lagi suka dengar Japanese single diorg, Stop The Time, Labyrinth.


Actually banyak lagi yang underrated tapi ini antara group yang aku suka selain Big Bang, Highlight (Beast) and Teen Top. Mohon jangan kecam ya sebab aku layan k-pop. Aku ni jenis yang balance, semua jenis lagu aku dengar. ;)


xoxo





You Might Also Like

1 comments

Popular Posts - all time

Blog Archive

FAVORITES