Goodreads challenge

Dah nak masuk tahun 2018, aku baru nak start join goodreads challenge. Actually kalau siapa yang rapat dengan aku, mestu tau yang aku suka baca buku from romance to thriller to rom-com but for fantasy, aku lagi prefer tengok kt movie. 


Target aku letak dalam 15 buah buku tapi so far aku baru baca 8 je kot +hurm untuk ps i love you & di hamparan shamrock, ku seru namamu ni just tambahan je. Dua buku ni lama dah aku beli and memang best repeat baca. 


Ps i love you tu favorite aku kalau travel memana naik train and as for di hamparan shamrock ku seru namamu memang paling best so far. True story. And writer ni orang batu gajah. Part yang shahrizal ni kena tahan penjara paling sedih sekali. Lepas tu masa dah berlalu banyak tahun pun dia belum graduate lagi. Yang ni korang kena beli baca sendiri. Serious memang best. 


Right now aku tengah baca the lucky one by Nicholas Sparks. A very handsome writer who knows how to play wih a woman's heart. Ayat berbunga sangat kan 😊 Nicholas ni memang well known as the best romance novel writer. Memang susahlah nak jumpa male writer pasal cintan cintun ni. Kalau ada jumpa pun more to rom-com je.


Kalau dulu aku cakap Cecelia Ahern ni favorite aku maybe sebab she is a good writer kan plus kakak dia ni kahwin dengan Nicky Westlife, memang privilege kt dialah sebab anyone yang related dengan Westlife memang kena tempias dengan kitorg la. 


Ni 4 orang favorite writer aku:


Cecelie Ahern - pandai buat orang nangis but overall her books semua based on daily life. macam mana someone struggle nak teruskan kehidupan after losing someone they love, bila a perfect life jatuh ke bawah (hit the rock bottom). bila cinta tak kesampaian exp Love, Rosie.


John Grisham - favorite writer since high school. his first book i read was A Time To Kill. memang semua pasal thriller and suspen je. pasal crime and law.


Nicholas Sparks - too good in writing a love story. 


Danielle Steel - knows how to play with readers emotions. her book Kaleidoscope, memang nak marah bila emosi kena main macam tu tapi the best part is rasa nak tahu what happen next tu macam tak sabar je. tak nyempat-nyempat.


seriously when you're reading a book, it felt like you're travelling to other cities without moving your own feet. (throwback picture je ni, masa naik train balik after 3d2n kenduri kawen ina).


xoxo