February 14, 2018

When We First Met

I think this movie is perfect for for those who prefer to watch the rom com movie.. kalau korang follow blog aku mesti tahu aku ni suka jenis movie yang macam mana, memang jaranglah nak tengok movie rom com macam ni but sebab aku boring so layankan je lah and ok lah not bad.. siapa yang suka time travel movie ni bolehlah get binge sekali.. kita geng!! yeay


tu mamat yang tersendeng kat avery (alexandra daddario) tu name dia noah (adam devine) memang head over heels sangat kt avery tu, ever since they met kt halloween party. but the thing is tomorrow morning tu pulak avery met dengan ethan (robbie amell) and they're connected, so bercintalahkan. 


sampailah one day ni, diorg buat engagement party and si noah ni memang frust giler lah kan avery nak kawen dengan ethan, habislah dia luah perasaan kat carrie (shelly henning) dengan max (andrew bachelor). diorg pun tak boleh nak cakap apa to noah except just to move on. lepas tu noah terpandang photo booth yang dia dengan avery guna untuk selfie. 


so dia pun masuklahkan, selfie sorang-sorang sambil melayan perasaan... tomorrow morning tu dia bangun je macam biasa pergi kedai nak beli red bull tapi bila dia tengok semua orang still in halloween costume dia pun macam, seronok jadi budak-budak halloween now can last until a week.. and then baru dia perasan kt news paper tu dated october 31st 2014. he goes back to 3 years before..


oh oh oh of course lah noah tu terus syok giler bcos that was the date when he and avery first met. so dia decide nak change their past so that the engagement party will be his and avery. tapi carrie dengan avery pulak dah salah sangka yang noah ni stalker.. hahaha yalah kan tetiba je strangers tahu semua benda pasal diorg..


ok tak menjadi.. so noah went back to past again buat kali kedua.. this time dia cuba ikut cakap max, be that bad boy.. memang dia jadi bad boy la, yes he got avery but not for a serious relationship. dia macam jadi hairan kenapa avery still boleh bertemu dengan ethan.


noah still tak puas hati and went back to the past again for the third time.. and masa nilah dia sedar yang tak kisahlah berapa kali dia undur masa pun, avery will never be with him.. and dia pun lost his best friend max sebab tetiba jadi tamak, nakkan hidup senang sebab avery ni sukakan lelaki yang ada future, yang boleh secure masa depan dia.. 


dan time ni noah pun baru sedar yang dia sepatutnya bersama dengan carrie, bukan avery.. avery tu cuma macam orang tengah yang tolong dia bertemu dengan carrie je.. boleh katakan yang avery ni dia copy carrie from music to dress up semua carrie punya idea.. noah pun of course la kelam kabut nak betulkan keadaan balik tapi time ni masalah dia carrie pulak.. sebab carrie dah berbaik dengan ex-boyfriend dia (her ex pun ada jugak masa kt halloween party tu)


so now noah nak going back to the past buat kali kelima, but he can't find the photo booth.. staff kt situ cakap dah lama photo booth tu takde kt situ.. kelam kabutlah noah tak tau macam mana nak balik kepada keadaan yang asal (biar things go with the flow), dia pun layan perasaan lagi sekali sorang-sorang kt photo booth lain..


so dapat ke balik noah pulihkan keadaan kepada yang asal, macam mana sepatutnya takdir dia bertemu dengan avery mula-mula dulu.. and dapat ke dia cari kt mana photo booth yang asal tu dekat mana?


xoxo