Mother's Day

Whoever created a day called MOTHER'S DAY, I just wanna say thank you so much for all your effort. I didn't mean that there should be a certain day to say so or celebrating it but in other words it can be a little reminder to all of us especially golongan anak mak jemah yang memang kuat pelupa tapi bila hal yang berkaitan boyfie sekecil semut boleh je ingat*mampus mak jemah marah tahu aku jual nama dia*


Tak perlu tunggu MOTHER'S DAY baru nak cakap "mama I love you, Happy Mother's Day, mama thank you ini.. mama thank you itu.." setiap hari pun boleh cakap tu semuakan? Tapi aku tak nafikan hari macam nilah kita nak bagi mama feeling SPECIAL sikitkan hehe mesti ada yang beli hadiah yang mahal or at least walaupun tak mahal mana, gift korang tu tetap akan jadi yang terindah untuk seseorang yang bergelar IBU...


SEBAB.....................


Itu menunjukkan yang korang tak pernah lupakan dia walaupun korang dah tak sebumbung lagi dengan family atau duduk kt mana-mana jelah.. janji ada atap ada dinding ada lantai...




*Dari Abu Hurairah r.a, seorang lelaki datang kepada Rasulullah SAW dan berkata, "Wahai Rasulullah, siapakah di antara seluruh manusia layak saya hormati dan menjadi sahabatku?" Baginda menjawab ‘Ibumu’. Lelaki itu bertanya ‘ Kemudian siapa?’ Baginda berkata ‘Ibumu’. Lelaki itu bertanya lagi ‘ Kemudian?’. Baginda menjawab ‘Ibumu’. Lelaki itu bertanya ‘ Kemudian?’. Baginda menjawab ‘Bapamu.' [HR Bukhari & Muslim]*





Thank you mama sebab dah melahir & sabar melayan kerenah kitorg, sorry sebab selalu degil tak dengar cakap.. and at the end of the day, mama selalu back up apa yang along buat.. tak pernah sekali pun hampakan anak-anak mama.. *mwah.. saaayyyaaaannnggggg mama*


HAPPY MOTHER'S DAY MAMA!!!


Kekasih siang dan malam mama


xoxo