May 7, 2013

Thx to GPS

Dulu nak beli GPS, mahal sangat sampai ribu-ribu.. cuma mampu telan air liur je tengok GPS kat display.. Tapi itu dulu ok.. Dulu memang sangat mahal semasa di awal perkenalan tapi sekarang dah dikira harga mampu milik.. simpan gaji sebulan pun dah cukup hihi *tapi dgn I case agak lain sedikit okies*


Most of my friends know yang I suka pergi KL and most of the time I prefer train dari driving one of the reason selain mengelakkan keletihan, I tak tahu jalan.. setakat menjenguk masuk ke pintu KL tu tahulah but then tak tahu nak bawa diri.. nasbi baik ada signboard yang berwarna biru tu.. ;p


Dalam minggu lepas je 2 kali I turun naik KL & balik hari.. Thanks to my dear baby Way Way aka GPS.. You have taken me to the right path although there's a lot more short cut that can be use.. And i don't even bother that you'd lead me to PLUS 24/7.. You have helped me a lot babe..


May 1st , 2 in 1.. naik KL tanpa planning.. I pun tengah snuggling atas katil, dengar je perkataan KL.. Deeessyyyuummmm sepantas kilat I bangun.. Nak pergi nak drive.. hehe lepas tengok my uncle di Subang terus heading to Gombak, jumpa cousin yang study di UIA.. And then dia bawa kitorg pergi makan ice cream di Ice Room di Sri Gombak..


Muka pun comot *=.=*


Muka orang yang excited tunggu ice cream


Setiap kali makan meal yang ada udang, 100% I yang kena kupas kulit udang


Malam tu juga balik dari KL.. Heading straight to Ipoh without stopping at any rest area.. 2 jam dah sampai.. itulah padah bila I yang drive.. bahahahahha


May 4th.. Pun naik KL tanpa dirancang.. I keluar dengan cousin bila mama call suruh balik cepat.. ingatkan pak cik yang di Subang sakit or what rupanya nak pergi ambil cousin I yang di atas tu.. As you all know, esoknyakan election, that's why kitorg pergi ambil dia.. 


Traffic lepas keluar dari Tol Duke memang beyond our expectation, 3 hours we're trapped in traffic but the weird part is our family ni dah macam orang giler.. Drivers lain semua muka stress tapi kitorang ketawa tengok muka diorg yang stress + kelakar tu...


Believe it or not, I drove us home.. langsung tak tidur-tidur.. Sampai rumah pukul 8, terus mandi & siap pergi kerja.. sudahnya malam tu baru ganti tidur yang terbantut... hehehe


Rehatkan otot di area UIA (3am)


xoxo