August 26, 2013

Keadilan

Assalamualaikum & g'morning all....


Semalam masa hantar mama pergi hospital.. eh jap jap mama bukan sakit or admit masuk wad ke apa ok.. mak cik aku sakit so semalam mama teman mak cik kat hospital.. sementara tunggu sekejap kat sana, ada news paper so aku pun ambillah nak baca.. yelah rasa macam dah lama tak baca metro..


Bila buka je next page ada big and bold caption dua jam berbalas tembakkan.. suddenly I rasa bacalah.. selalunya malas nak baca things like this.. more to entertainment and sports je tapi naluri rasa nak baca.. bila it says the incident took place in taman syukur, I terus fikir ipoh & yes.. it is in ipoh.. I pinjam my mom's phone and text Jenny "orang yang tembak Jas dah kena tangkap kat taman syukur malam tadi"


Akhirnya my old friend yang mati ditembak will get his justice.. 


"Penjenayah dipercayai anggota kumpulan kongsi gelap dan pengedar dadah yang disyaki menembak mati seorang lelaki berusia 25 tahun dan mencederakan dua yang lain di sebuah restoran di Lebuh 5, Kampung Simee, di sini, 29 Julai lalu." Read more.


Dalam soal ni, I don't care if Jas is a bad person or not but all I know is he doesn't deserve all the shit that has took his life away from him.. I just hope that his family will be in peace & no longer live in trauma.. 


Rest in peace Jasraf


xoxo