December 14, 2013

Two Moons + Friday The 13th Pt 2 + Hantu Tok Mudim

Baca title movie ni pun dah best.. sanggup tunggu sampai pukul 11.30pm sebab nak tengok citer ni tapi disebabkan seram terlampau sangat and time tu pun betul-betul dah lebih dari tengah malam (almost 1pm that time), papa decided nak masuk tidur sebab pagi esok nak masuk kerja, me too.. (pagi nak masuk kerja tu just an excuse actually lol)


Seriously movie ni seram nak mampus! It's about a writer who holds a dark secret, a guy who is jungle tracking with his friends tapi tak sedar macam mana dia boleh sampai to the country house and a girl yang baru habis sekolah terperangkap kat sana..


Selalu bila tengok horror/thriller movie, mesti ada intro how does it all start but not to this movie.. awal-awal dah tunjuk seram sejuk yang boleh menaikkan bulu roma.. oh btw movie ni broadcast on Ch 729, KIX (12.12.2013).. boleh dikatakan almost every night they'll broadcast thriller/horror movie tapi kebanyakkannya K-Horror..





Every scenes in this movie banyak suspens.. setaip saat setiap minit mesti ada rasa terkejut-kejut.. orang yang lemah semangat tersangat tak digalakkan tengok movie ni.. the roles are played by Park Han-byeol, Kim Ji-seok-I and Park Jin-joo.. tiga-tiga ni aku tak kenal tapi sekali pandang pada watak So-hee ni macam Eugene pun ada




Cr Friday The 13th Part 1
Malam tadi pun sama.. dah siap-siap reminder bagai nak tengok Friday The 13th part two, boleh tertidur pula.. part one movie ni lead role played by Jared Padalecki, no body alive at the ending so I wonder how the part two ending would be....


Now Hantu Tok Mudim pula.. ikutkan hati aku tak layan sangat sebab tengok macam tak best but since my younger brother, Darwisy and Irfan nak tengok.. book je lah citer ni kat Astro Best.. tiga harilah diorg melayang citer ni.. aku yang tengok dua tiga kali pun dah bosan.. rating aku untuk citer ni hurm 3 stars je kot.. aku pun tak tahu apa point yang nak disampaikan dalam movie ni.. it's either circumstances or love or grudge? Tapi maybe disebabkan Izzue Islam is the main role, we all pun layan jelah hahaha


xoxo


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


!!! <3 항상 귀여운 유지 ;)