new bff & siblings outing

new bff.. goodbye oldies ;-p


Tadaa!!! My new shoes, I just bought it yesterday & already wear it to work TODAY!! Hehe everytime nak beli kasut, I cuma ada tiga tempat je yang akan pergi Vincci, VKI & Alena sebab so far, ketiga-tiga butik ni tak pernah menghampakan aku.. their design and materials are always suit my mood and always up to date.. [aku ni jenis dah dapat kasut baru tak pandang dah yang lama hehe]


Dulu pun aku pernah beli black boots di Alena (view here) and tbh my cousin pun fell in love with this shoes.. and since then, Alena has been one of my favourite shoes buotique.. harga pun berpatutan.. wanna know why? pernah sekali aku lalu di kedai kasut XES and they have the same shoes with Alena, I don't know maybe diorg ambil stock dengan Alena ke apa but seriously price XES lagi mahal dari Alena..


And masa nak beli this heels pun I confuse.. tak tahu nak beli yang mana satu.. sebab semua cantik-cantik.. and then bila I nak snap pic all the shoes, baru I sedar handphone tertinggal dalam kereta.. hurm rasa macam hilang sebelah badan time tu.. lepas tu boleh pula Dariwsy cakap beli je semua.. =.= So target semalam just nak beli kasut, lepas dah dapat kasut.. cepat-cepat keluar dari Ipoh Parade.. kalau tak rambang mata tengok yang lain-lain.. kalau boleh semua nak beli.. 


To any of you yang tak tahu Alena ni di mana, it's in Ipoh Parade as I mentioned above at 1st floor..betul-betul berdekatan dengan escalator untuk showcase.. kedai ni di corner je tau.. kalau nak cari shoes for work, kat sini memang the best place.. they have variety of boots here..


Disebabkan pergi ke Ipoh Parade lepas habis kerja, so now it's time untuk isi perut... oooppsss I mean makan-makan.. ai is hungerri hokay!! Ingatkan nak makan di Old Town, Irfan pun ok je tapi Dariwsy pula.. tekak dia lain dari yang lain.. nak makan tom yam, satay.. sudahnya pergi makan kat dataran je..




Nilah muka budak bila order tom yam "tom yam tak adalah dik" satay "satay pun tak ada sebab hari ni hujan".. kan kalau pergi makan kat Old Town tadi dah best dah.. tersenyum-senyum dia order nasi gorang pataya..


 My favourite kalau datang sini.. bihun sup.. dia punya sup tu memang kaw giler


Irfan makan nasi gorang pataya, sup dia pun dari sup untuk bihun sup juga


Lepas habis makan, kena tunaikan satu lagi janji dengan Darwisy.. Big Toys.. syurga mainan untuk budak-budak.. tahu tak game table football yang selalu dalam drama/movie orang putih ada main? Macam dalam series Friends tu.. tapi yang jumpa semalam boleh pakai main duduk bersila je.. haish cramp la kaki macam tu.. and then boleh main untuk two players only..


nak yang macam ni juga!


dua hala tuju berlainan.. siap suruh buat video lagi budak-budak ni


yang ini buat aku teruja sikit.. hehe jenuhlah aku tekan-tekan button tu tak dapat-dapat nak dengar voice minions tu nyanyi ke cakap-cakap.. and Darwisy dapat pun apa yang dia nak.. tractor control.. tunggu dia pilih toy rasanya big sis dia ni pun kalah.. time beli kasut pun tak adalah sampai berjam-jam macam dia ni =.=


Ooooppsss btw ingat tak in previous entry I ada cakap pasal power bank? Masa di Ipoh Parade, ada budak-budak buat promotion untuk Mobile Power Bank and bila tengok kotak tu "eh ini dapat free je semalam"... entah berapa diorang jual..


xoxo




Let the rain, wash away, all the pain of yesterday
I know my kingdowm awaits, and they've forgive my mistakes
I'm coming home
I'm coming home