Ipoh, Isetan, Tasik Titiwangsa, IIUM Gombak, Ipoh

Bulan ni bulan berjalan je.. hehe dah nak habis cuti sekolah baru ankut budak-budak berjalan... Ooopppsss budak-budak?? Dah macam gelaran untuk my anak-anak pula hehe budak-budak tu merangkap Darwisy & Irfan..


So pagi-pagi dah gerak pergi KL, lepas tu pit stop kejap-kejap je.. belum ada lagi yang lapar nak makan.. before heading tu IIUM pukul 3, kitorang buang masa dulu di Isetan.. ingatkan nak jejalan tengok baju.. sekali dah tersilap pit stop di tempat mainan, Darwisy dah memang sah-sah takkan bergerak ke tempat lain selagi tak beli mainan.. And of course la tak ada siapa nak layan dia.. Mainan pun dah berlambak kat rumah..


Sudahnya terus keluar and lunch dekat Tasik Titiwangsa... kebetulan la plak ada orang kahwin dekat situ.. mesti pakai theme garden.. entah artis atau anak VIP mana, no wonder kenapa ada traffic escort...

Lucnh tak beli tau.. masak sendiri semua.. eh mama, mak long & mak su yang masak.. I driver, so kena rest dengan secukupnyalah.. hehehe =P


Dua orang budak ni kalau dah bergaduh..... hkhegugiy$£%khgkhlfbg



Entah apa yang I dah salah tekan, GPS tiba-tiba hang!!!! Mampus.. macam mana nak keluar KL???!! Dahlah tak ada iPhone, tak ada waze.. tapi... nasib baik ada HTC Windows Phone.. Apps maps pun bagus juga ok.... 


Dia bawa I pergi IIUM tak ikut Duke-Sentul pun, dia bawa ikut jalan-jalan biasa je.. Bila sampai Jalan Kuching, dengan slang omputih dia cakap "turn left at Jalan Kuching".. bila I tak ikut jalan yang dia tunjuk tu.. dia pun mulalah cakap "You have turn to the wrong way".. Routing balik lagi sekali.. Nasib baik dia tak cakap "I'm tired of routing" hahaha


Entah sampai ke housing mana dia bawa, tahu-tahu dah nak sampai simpang highway ke Kuantan.. kejap je.. nasib baik dari situ I dah tahu macam mana nak pergi IIUM..


Bila ada adik yang hyper + aggressive... WATCH OUT!! =D


Masa tunggu cousin siap-siap barang, I try on GPS lagi.. rupanya battery out!! Hahaha terasa macam budus sekejap tadi..


That's it.. bye bye.


Entah apa motif dia tunjuk MYR10


*This week, I'll heading to Jitra for 2 days, KL on 23rd, Rembau-Seremban on 30/8 for 3 days.. I have a busy months hehe*


xoxo